Arxiu mensual: octubre de 2012

LA CASTANYADA

Durant aquests dies  hem cantat i ballat, hem fet panallets i els que hem volgut ens hem disfressat de castanyers, castanyeres i Marrameu. Estàvem molt guapos i guapes!

Però la gran sorpresa ha estat quan ha arribat la Castanyera que venia de les muntanyes de Prades, amb una faldilla que li anava petita i unes sabates que li feien cloc-cloc i ens ha portat castanyes torrades per tots.

Nosaltres li hem cantat i ballat la seva cançó i les dels seus amics el Marrameu i el Gegant del Castanyer. També li hem deixat tastar els panallets que vam fer nosaltres. Els ha trobat molt bons!

FEM PANALLETS

A la nostra Llar d’Infants celebrem les festes populars per apropar als infants a les tradicions de la nostra cultura i fer-los partíceps dels esdeveniments del seu entorn social.

Les festes no les viurem només el dia pròpiament de la celebració. Els dies anteriors l’escola ja es va preparant. Els nens aprenen cançons, dites, poemes i contes relacionats amb la festa. Tots participen en la decoració de l’escola. Poc a poc ens anem impregnant de festa i preparant-nos perquè tot surti bé.

Els dies posteriors recordem tot allò que va passar, en parlem, seguim cantant les cançons, recordem les dites, mirem fotografies,…

Aquesta setmana hem començat a preparar la festa de la Castanyada. Veieu quins panallets hem fet. Han sortit boníssims !!

LA TARDOR

Ha arribat  el mes d’octubre  i a la llar d’infants hem començat a parlar de la tardor.

Amb aquesta unitat de programació pretenem que els nens i les nenes comencin a reconèixer aquesta estació de l’any i tot allò que la defineix : la transformació del paisatge, el temps, els diferents colors, els fruits, la festa de la Castanyada..

Aquestes són algunes de les activitats que ja hem fet :

  • Sortir al jardí a observar-lo.
  • Jugar amb les fulles : caminar-hi per damunt, tirar-les en l’aire, observar els seus colors..
  • Experimentar i manipùlar carabasses, pinyes, castanyes,bolets..
  • Pintar un mural amb els colors de la tardor.
  • Escoltar dites, poemes i cançons de la tardor

Si voleu, vosaltres també podeu col.laborar , si trobeu fulles seques, pinyes, castanyes, glans, fruits silvestres, etc., ens els podeu portar i nosaltres els farem servir per confeccionar murals, decorar la classe, experimentar i jugar.

 

RECORDEU! EL PROPER DIVENDRES FAREM LA FESTA DE LA CASTANYADA. US ESPEREM A TOTS!