Arxiu mensual: octubre de 2018

FESTA DE LA CASTANYADA

Durant la setmana hem cantat i ballat, hem vist titelles i els que hem volgut ens hem disfressat de castanyers, castanyeres i Marrameu.

Però la gran sorpresa ha estat quan ha arribat la Castanyera que venia de les muntanyes de Prades, amb una faldilla que li anava petita i unes sabates que li feien cloc-cloc i ens ha portat castanyes torrades per tots.

Nosaltres li hem cantat i ballat la seva cançó i les dels seus amics el Marrameu i el Gegant del Castanyer. També li hem deixat tastar els panellets que vam fer nosaltres. Els ha trobat molt bons!

Com sempre, des de l’escola volem agrair a les famílies que ens acompanyéssiu en aquesta celebració.

SAFATES DE SORRA

Ès una activitat en la qual els infants exploren a partir de la manipulació amb diferents materials: serradures, pasta, sal, farina, sèmola, arròs, llenties, taronja seca, sorra de platja, aigua ….
Per poder experimentar farem servir diversos objectes: culleres, pots petits i grans, pales petites, tubs de mànega, embuts, coladors…
A partir d’aquí els nens poden experimentar les relacions que s’estableixen amb els elements de les safates i els diferents objectes que tenen al seu abast. I d’aquesta manera tenen la possibilitat de descobrir nous estats dels materials i són ells mateixos els protagonistes de les seves descobertes i aprenentatges.

BAGUL DEL BUF

La Carlota, la nostra alumna en pràctiques, avui ens ha presentat un bagul molt interessant i divertit.
Consisteix en un conjunt d’activitats de respiració relacionades amb el buf per treballar en edats primerenques amb la finalitat de millorar la quantitat i la qualitat respiratòria dels infants. La seva pràctica també contribueix a evitar disfonies funcionals i és útil per potenciar l’emissió d’enunciats orals. Té com a objectiu prioritari proposar unes activitats de gimnàstica respiratòria amb la finalitat que els infants tInguin un bon control d’aquesta funció tan important per a una correcta fonació.
Gràcies Carlota.

TENIM CURA DE LES NOSTRES GALLINES

A l’Esplai aprenem el respecte i la cura pels animals amb les nostres gallines, la Xica i la Tica.
Mireu que be ens ho passem..

JOCS DE LLUM

Jugar amb la llum vol dir estimular el sentit de la vista, significa desenvolupar la imaginació, crear noves experiències, explorar l’espai amb una altra perspectiva, conèixer el contrast entre la llum i les ombres, …
Ens entusiasma observar les reaccions durant aquest tipus de joc, on els infants fan que la màgia estigui present en tot moment.

COMENCEM UN NOU CURS

Gairebé fa un mes que vam iniciar un nou curs. Un mes intens, ple de noves sensacions i sentiments. Un mes en el qual infants, famílies i educadores, estem en ple procés d’adaptació.
Per als infants i famílies començar l’escola per primera vegada ha representat molts canvis emocionals i d’organització, i per això des de l’escola hem volgut acollir-vos de la millor manera.
Us agraïm la vostra implicació durant aquest primers dies que heu estat acompanyant als vostres fills i filles, per tal d’afavorir que aquest procés es donés d’una manera tranquil•la i gradual.
Després d’uns dies prou delicats, els plors van deixant pas a moments de joc, rialles, abraçades… Moments per començar a establir relacions amb els altres, per descobrir i explorar els nous espais i materials.
Sense adonar-nos, ja ha passat un mes! Un mes que obre les portes d’un nou curs ple de noves i grans experiències!

L’ESTIU S’HA ACABAT

I catacric, catacrac… l’estiu s’ha acabat!
Un bon estiu en el que ens hem remullat, jugat, rigut, cantat, ballat, pintat, experimentat…. i sobretot hem gaudit dels amics i amigues.
Aquí teniu un petit recull d’algunes de les activitats que hem fet.

sdr

dav

dav

dav

mde

mde

dav

dav

dav

dav

dav

dav

bst

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

sdr

sdr

sdr