Arxiu mensual: octubre de 2020

Festa de la Castanyada

Estem molt contents i contentes perquè La CASTANYERA ha baixat de les muntanyes de Prades i ha vingut a l’Esplai a portar-nos castanyes torrades. És una velleta molt alegre i divertida i hem gaudit molt cantant i ballant amb ella.
Segur que l’any vinent tot tornarà a la normalitat i podrem celebrar la festa amb totes les famílies, com ho havíem fet fins ara.
Adéu Castanyera, fins l’any que ve!

SAFATES D’EXPERIMENTACIÓ

Les nenes i els nens són els protagonistes dels seus aprenentatges i descobertes.
Què és això?, m’agrada?, què puc fer?, què passarà si…? què aconseguiré si..?

PINTEM ELS VIDRES AMB ELS COLORS DE LA TARDOR

Pintar és una activitat que provoca plaer i permet que l’infant expressi el que sent.

JUGUEM AMB PAPERS DE DIFERENTS COLORS I TEXTURES

El paper ens dona moltes possibilitats. El podem trepitjar, estripar, arrugar, estirar-nos sobre ell, fer-lo volar, amagar-nos, disfressar-nos… un món de possibilitats que l’infant pot anar esbrinant mentre juga.

CONCERT DE TROMPETA

Ens agrada la música i la vivim amb molta intensitat i emoció. Avui hem gaudit molt amb el concert de trompeta que ens ha fet el nostre amic Therry .

HA ARRIBAT LA TARDOR

Sembla que per fi, ja està aquí la baixada de temperatures, la caiguda de les fulles i la tardor. A L’Esplai, com sabeu, ens agrada que els infants toquin la vida. Així, creiem fermament en les activitats que els ajuden a comprendre els ritmes naturals i en la necessitat de treballar les estacions.
Intentant ajudar-vos, hem fet una selecció de recursos i idees per treballar la tardor. Som-hi!
1.Per a nosaltres, el primer imprescindible és crear un racó d’estació. La idea és reservar un espai per posar elements de la natura característics de la tardor: pedres, pinyes, pals, glans….
2.Treballar rimes, poesies i cançons de tardor. No hi ha cap intenció que els infants les aprenguin, però és molt positiu treballar amb ells la musicalitat de la rima.
3.Els contes. No us descobrim res nou, però explicar contes als més petits és una bona manera d’introduir-los en els cicles de la natura.
Bona tardor a tothom!