RELACIÓ FAMÍLIA – ESCOLA

Pensem que és imprescindible una bona relació entre família i escola. El fet que les persones que exerceixen una influència sobre l’infant actuem fonamentalment d’acord, comportarà que l’infant gaudeixi de la seguretat i l’estabilitat afectiva necessàries per a una adequada educació. Per aquest motiu, cercarem la comunicació i el bon tracte amb els pares en diversos moments:

JORNADA DE PORTES OBERTES

Aquesta jornada és la primera presa de contacte entre la família i l’escola.

Al mes d’abril, l’escola obre les seves portes perquè les famílies pugueu visitar les instal·lacions de la llar i ser informades dels horaris, normes de funcionament, projecte educatiu i serveis del centre.

MATRÍCULES

Es el moment en que es recull la documentació requerida per a formalitzar la matrícula.

XERRADA PRÈVIA

En aquesta reunió us expliquem com és la nostra escola, com funciona i com treballem i us donem la documentació per al nou curs.

ENTREVISTES INDIVIDUALS

Abans  que el nen comenci a la llar d’infants us citarem per a una entrevista inicial on pares i mestres ens coneixerem i recollirem les dades evolutives, familiars i trets personals del vostre fill/a.

Tanmateix, al voltant del mes de maig, es concertarà una altra entrevista amb totes les famílies per anticipar la informació que trobaran a l’informe que lliurem a final de curs, i dialogar sobre com ha estat l’evolució de l’infant durant el curs.

ATENCIÓ DIÀRIA

Responent a la voluntat de cooperar amb vosaltres en el procés evolutiu dels infants, les mestres facilitaran la bona comunicació amb els pares mitjançant la relació diària en el moment d’entrada i sortida dels infants.

INFORMACIÓ DIÀRIA ESCRITA

A la porta de la llar les mestres anotem diàriament què han fet els infants, les deposicions, les menjades, el descans…

REUNIONS DE CLASSE

Una vegada s’ha iniciat el curs, les educadores de cada classe convoquen una reunió conjunta amb els pares dels seus alumnes per comentar els aspectes més rellevants del funcionament del curs : objectius, metodologia, horari, característiques del grup, sortides, normes,..

REUNIONS CONCERTADES

Les entrevistes poden ser sol·licitades tant pels pares i mares com per les educadores. Si per qualsevol raó necessiteu demanar hora per una entrevista parleu amb la mestra.

INFORMES

L’escola us lliurarà al Nadal i a final de curs un informe sobre el desenvolupament de l’infant i la seva actitud a la llar.

RACÓ DELS PARES

Al rebedor de la llar hi ha  un racó a la llar especialment adreçat a les mares i els pares. En aquest espai d’intercanvi entre famílies i escola, els pares podeu trobar i compartir articles, notícies i lectures sobre l’educació dels infants.

PARTICIPACIÓ DELS PARES

Us convidem a  venir a l’escola a  compartir amb els nens les vostres aficions, oficis …

VISITA DELS PARES

Sempre que ho desitgeu podeu venir a la llar d’infants a passar una estona  amb nosaltres.

PARTICIPACIÓ ACTIVA DELS PARES EN LES FESTES I EXCURSIONS

Animeu-vos a participar en les festes i sortides programades durant el curs escolar.

SETMANA DELS AVIS

Al mes d’abril l’escola organitzarà la setmana dels avis. Durant aquests dies ells seran els protagonistes, podran venir a compartir les seves experiències amb els nens i les nenes.

CIRCULARS INFORMATIVES

Durant el curs us notificarem mitjançant circulars les activitats extraordinàries organitzades per l’escola, les sortides, la necessitat de portar algun tipus de material, etc.

ESCOLA DE PARES

Periòdicament i amb la col·laboració d’altres entitats organitzarem xerrades pels pares i mares , impartides per professionals de diferents àmbits, referides a les inquietuds i els dubtes que sorgeixen a l’hora d’educar els més petits de la casa.

3 pensaments a “RELACIÓ FAMÍLIA – ESCOLA

 1. Edu Pàmies

  Bon dia! El meu nom és Edu i sóc el pare de l’Emma. M’agradaria moltissím estar informat de totes les sortides, excursions i activitats en las pugui participar. M’agradaria poder gaudir amb la meva filla i els seus companys. Compteu amb mi sempre que ho necessiteu!

  Seria possible rebre aquesta informació?

  Moltes gràcies i bon dimarts!

  Respon
  1. llarinfantsesplai Autor de l'entrada

   Hola Edu.
   Ens agrada molt que els pares i mares participeu de totes les activitats que es fan a la llar d’infants.
   Estaré encantada de donar-te la informació que em demanes. Pots passar per l’ Esplai, cada dia d’11 a 11.45 h o si ho prefereixes, em telefones al 977383274.
   Salutacions
   Núria

   Respon
 2. Diamela

  Buenos dias. Soy Diamela la mama de Paula. Estoy encantada de que mi hija pasara estos dos cursos en un lugar tan magico, ahora que miramos escuelas para P3, es dificil, si pensamos en el Esplai……
  En general esta siendo una experiencia muy dulce tanto para Paula como para nosotros, que nos encanta cuando nos explica sus experiencias tan emocionada.
  Sus amigos todos como de la familia.
  Gracias a la maravillosa labor del equipo, el trato tan cercano, siempre amable y generoso.
  Gracias.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *