SAFATES D'EXPERIMENTACIÓ

És una activitat en la qual els infants exploren a partir de l’experimentació i manipulació amb diferents materials : serradures, pasta , sal, farina, sèmola, arròs, llenties, puré de patata, taronja seca,  sorra de platja, aigua ….

Per poder experimentar farem servir varis objectes: culleres, pots petits i grans, pales petites, tubs de mànega, embuts, coladors…

A partir d’aquí els nens i nenes poden experimentar les relacions que s’estableixen amb els elements de les safates i els diferents objectes que tenen al seu abast i d’aquesta manera tenen la possibilitat de descobrir nous estats dels material i són ells mateixos els protagonistes de les seves descobertes i aprenentatges.

 A través d’aquests materials el nen/a pot :

  • Desenvolupar i augmentar el seu nivell de concentració i   d’imaginació.
  •  Estructurar la ment mitjançant la informació que reben de l’experimentació. Crear les seves pròpies hipòtesis fent-se preguntes com; que és això, que puc fer amb això, per a què serveix això, que passarà, que aconseguiré…
  • Iniciar-se en la lògica-matemàtica fent diferents combinacions, observacions, classificacions, comparacions, seriacions, agrupacions i identificacions…
  • Desenvolupar el seu llenguatge.
  • Habituar-se a treballar amb tranquil•litat, mantenint una actitud de respecte vers als companys i al material.

HEM EXPERIMENTAT AMB MACARRONS.  
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *